пʼятниця, 28 лютого 2020 р.

Масляна

 Масляна — улюблене народне свято, яке православні відзначають перед Великим постом.
  Масляний тиждень, що символізує проводи зими і радісне очікування весни. Масляну ще називають Сирним тижнем, Млинницею, Колодієм.

  Масляний тиждень ділиться на два періоди: Вузька Масляна (з понеділка по середу) — коли можна займатися господарськими роботами, і Широка Масляна (з четверга по неділю) — коли починаються широкі гуляння.

  Саме в період Широкої Масляної учні 3 класу спробували відродити українські традиції в приміщенні актової зали із гаслом: ,,Масляна йде - свято веде,,.  Відкривали свято - учні 4х класів...

Глядачів - повний зал:




 Проводжаючи Зиму та зустрічаючи весну дітки кружляли в таночку: 

 співали пісні:

Спільне фото:
Дякуємо організаторам свята за чудовий настрій та позитивні емоції!!!!

Друга частина проводів Зими присвячена частуванню млинців та вареничків...

   Ох і полюбляють наші дітки такі частування....








   Всі отримали позитивні емоції, веселий настрій та дізналися більше про свято. 
Дякуємо батькам за чудові смаколики!

пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Міжнародний день рідної мови

  21 лютого, починаючи з 2000 року, увесь світ відзначає День Рідної Мови.

  Метою запровадження даного свята є захист мовної і культурної багатоманітності. Мова рідна - найдорожчий скарб людини.
  Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.
  В Україні рідній мові присвячене свято – День української писемності та мови, яке щороку відзначається 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

четвер, 20 лютого 2020 р.

День пам'яті Герої Небесної Сотні

    20 лютого вшановуємо пам'ять героїв Небесної Сотні.
У класі з учнями було проведено виховну годину.
    Саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».

У вестибюлі нашого ліцею було оснащено куточок де зображно  на фото загиблих осіб. Кожен третьокласник зупинявся, вдивляючись у ці фото зі співчуттям та болем у очах. Вшановували пам'ять героїв хвилиною мовчання.

******
 Горить свіча і пам’яті сльоза 
Додолу з неї краплями стікає,
Земля ридає, плачуть небеса –
        Майдан Героїв з почестю ховає… 


субота, 15 лютого 2020 р.

Стрітення.


Свято Стрітення Господнього відзначають  15 лютого. Це одне із 12 найголовніших церковних свят у році.Святкувати його почали з кінця V століття. 
Воно символізує першу появу Христа перед народом. Також свято трактують як перехід Старого Завіту в Новий. А от у народі Стрітення має своє цікаве трактування: це день, коли Зима зустрічається з Весною.

Є відома приказка “Лютневий сніг весною пахне”. За погодою на Стрітення Господнє (15 лютого) люди визначали, чи довго ще будуть лютувати морози. Якщо надвечір потеплішає, то Зиму перемогла Весна і слід чекати відходу холодів. Якщо надвечір було морозно, то Зима ще залишиться панувати надовго.

 
   У цей День ми вітаємо всіх християн із цим Великим святом! Бажаємо всім Божого благословення! Нехай Стрітення Господнє стане символом оновлення нашого життя і породженням миру на нашій Українській землі!

Зі святом Вас, дорогі друзі!



пʼятниця, 14 лютого 2020 р.

День Святого Валентина. Привітання...

   
14 лютого відзначається найромантичніше свято року - День святого Валентина, або День всіх закоханих. В цей день увесь народ старається якомога романтичніше, іноді і в жартівливій формі привітати своїх друзів словами , які можна вписати в маленьку листівку у формі серця - валентинку..
Любов — це одне з найпрекрасніших почуттів! 
Ми бажаємо усім вам, шановні гості блогу, 
завжди щиро любити і потопати в безмежній любові! 
Нехай це свято буде сповнений романтики, ніжності, пристрасті і найбільш радісних емоцій! 
Бажаємо, щоб відносини дарували вам тільки щастя і душевну гармонію! 

майстер-клас до дня Святого Валентина в Публічній бібіліотеці