вівторок, 24 листопада 2020 р.

БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

 Правила безпеки при користуванні електроприладами


Ртутний термометр небезпечний.
УВАГА! Термометр містить ртуть! Ртуть поза термометра - небезпечна! 

З термометром потрібно бути дуже обережними:  не кидайте, не перегрівайте. Розбиті термометри є спеціальними відходами та їх утилізація повинна проводитися відповідно до визначених норм і правил. У разі, якщо термометр розіб'ється, намагайтеся якомога менше перебувати в цьому приміщенні.

При прямому контакті зі ртуттю або при припущенні вдихання її парів рекомендується звернутися до лікаря. Уламки термометра збирати тільки в захисних рукавичках. Розбитий термометр і його уламки тимчасово зберігати в закритій посудині з водою, а потім здати в організацію, що займається збором і утилізацією таких відходів. Збір ртуті обов'язково повинен проводитися відповідною службою з охорони навколишнього середовища відповідно до діючих положень.

Хто винайшов термометр


Правила безпеки "Якщо розбився термометр"

понеділок, 23 листопада 2020 р.

МІСЯЧНИК БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

                                                                          Дорогі діти! 

Безпека життєдіяльності в ліцеї ґрунтується на свідомому і сумлінному виконанні правил.

Щоб бути здоровим, і не створювати небезпечні ситуації для себе та людей, що вас оточують потрібно знати правила пожежної безпеки, протипожежної безпеки та правила поводження з електроприладами. Знаючи правила, дотримуючись їх, ви будете знаходитися у безпеці, а ваші батьки не турбуватимуться за ваше життя та здоров'я.


ЗАПАМ'ЯТАЙ:

Якщо у квартирі або будинку почалася пожежа, найголовніше - не панікувати! Необхідно негайно повідомити про це пожежну частину: телефонуй за номером 101 – чітко і ясно назви адресу і місце виникнення пожежі.

НЕ ДОПУСКАЙ ЖАРТІВ У ВИКЛИКАХ ПОЖЕЖНОЇ СЛУЖБИ!

ПАМ'ЯТАЙ: помилковий виклик може відвернути увагу пожежників від справжньої пожежі, і тоді може згоріти чийсь будинок або навіть загинуть люди. В Україні встановлена кримінальна відповідальність як за навмисний підпал (позбавлення волі терміном до 10 років), так і за виникнення пожежі через необережне поводження. Крім того, відшкодування матеріальних збитків постраждалим від пожежі здійснюється людиною, яка спричинила пожежу, в повному обсязі. А це означає, що через дитячі пустощі з вогнем постраждають люди або згорять матеріальні цінності, та платити за все доведеться батькам!


Пропоную Вам:
1. Переглянути відео

2. Перейти за посиланнями  Небезпечно-безпечно 

                                            Пожежна безпека
та перевірити свої знання щодо правил безпеки життєдіяльності виконавши вправи

субота, 21 листопада 2020 р.

 

«Революція Гідності» – так назвуть згодом «Євромайдан» – об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя й праці.

 Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа  – частинка твого «Я».

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія…

Є нація! Хай знають всі у світі:

Ми є! Народ піднявся із колін!

І переможно сонце правди світить,

Співає гордо наш Державний Гімн.

Україна – багата держава. У ній  живе волелюбний народ, який прагне до гідного життя та свободи.

середа, 11 листопада 2020 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху

 З 9 листопада по 13 листопада в нашій школі проходить Тиждень безпеки дорожнього руху.

 Провели виховну годину "Дорога порушень не передбачає". 

 Пам'ятка пішохода


1. Пішохід повинен рухатися тротуаром, тримаючись праворуч.

2. Ні в якому разі не можна перебігати проїзну частину — це дуже небезпечно.

3. Переходити дорогу слід тільки на зелене світло світлофора, по переходах або в спеціально позначених місцях.

4. Підійшовши до проїжджої частини, треба припинити бесіду із супутниками і сконцентрувати свою увагу на дорозі.

5. Не слід поспішати переходити вулицю відразу ж після того, як загорілося зелене світло: автомобілі, що йдуть на великій швидкості, можуть не встигнути загальмувати, особливо взимку чи після дощу.

6. Не можна виходити на проїзну частину перед автобусом, що стоїть. Водій, який об'їжджатиме автобус, вчасно не помітить вас і не встигне загальмувати.

7. Якщо поблизу немає пішохідного переходу, то, підійшовши до проїзної частини вулиці, слід спочатку подивитися ліворуч, переконатися у відсутності транспорту, потім дійти до її середини, подивитися праворуч і, переконавшись у безпеці, дійти до кінця проїзної частини.

8. Не можна перебігати дорогу перед транспортом, що рухається, — автомобіль зразу зупинити неможливо. Запам'ятай, що взимку це набагато небезпечніше.

9. Не можна квапливо перебігати дорогу, навіть якщо ви спізнюєтеся на автобус або тролейбус, доганяєте друзів чи з іншої причини.


10. Обходити автобус і тролейбус потрібно позаду, а трамвай – попереду.

 

 

На перерві у нас була 

"Хвилинка зразкового пішохода" , 

де ми говорили основні правила дорожнього руху.