середа, 29 вересня 2021 р.

 29 вересня Україна вшановує пам’ять жертв Бабиного Яру

80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру 

Вчитель історії Поліщук М.В. провела виховну годину у музеї Історії рідного краю та бойової слави на тему "Бабин яр -це наша незагойна рана".



Також була проведена  година спілкування 




вівторок, 28 вересня 2021 р.

 27 вересня вчителем природознавства Касян М.О. був проведений бібліотечний урок у публічній бібліотеці на тему "Ознайомлення з довідковою літературою".












четвер, 23 вересня 2021 р.

  День миру











 22 вересня відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Вчитель історії Поліщук М.В. для учнів 5-В класу провела екскурсію у музеї Історії рідного краю та бойової слави. Ознайомила учнів з партизанськими загонами, які діяли на території Кам'янки, розповіла про подвиги партизанів.










 20 вересня проведено годину спілкування по попередженню насильства "Особиста цінність та безпека". Ознайомились з поняттям цінності їхнього життя,  з поняттям особистих кордонів, навчилися  розрізняти небезпечні життєві ситуації, застосовувати правила безпеки з метою захисту свого життя.




Поради батькам учнів   щодо запобігання насильства

Дорослим не просто говорити з дитиною на тему насильства. Але це дуже важливо, щоб захистити її. Почати можна з правил, які обов’язково має знати кожна дитина.

  • Ніхто не може торкатися її інтимних частин тіла 
  • Ніхто не може примушувати дитину обіймати/цілувати іншого, не може обіймати/цілувати дитини без її згоди.
  • Не можна йти в гості, на прогулянку, не попередивши батьків.
  • Якщо на вулиці хтось звернувся за допомогою – потрібно покликати дорослого.
  • Якщо якась подія викликала в дитини почуття неспокою, тривоги або страху, про неї слід обов’язково розказати дорослому, якому довіряє дитина (мамі, тату, вчителю).
  • Ніхто не є винятком. Навіть якщо це родичі, друзі сім’ї чи авторитетний тренер.

Повідомлення для батьків

Що вам потрібно знати:

1. Обговорення проблеми насильства з вашим сином або донькою може допомогти

їм захиститися себе. При цьому підвищується вірогідність того, що вони звернуться по допомогу у разі, якщо стануть жертвами насильства.

2.  Співпраця  з  іншими  батьками  та  окремо  взятими  людьми  з  метою  боротьби  з насильством можуть змінити життя вашого сина або доньки, так само як і багатьох інших дітей і підлітків.

 

Що вам потрібно робити:

1. Говоріть зі своїм сином або донькою про те, як уникнути насильства, і куди звернутись, якщо вони стали жертвами насильства.

2. Ви можете підняти такі питання:

- Важливість мирного вирішення розбіжностей і суперечок, якщо вони виникають;

- Важливість уникнення місць, де до них може бути застосоване насильство;

- Вибір піти, якщо вони опинилися у загрозливій ситуації;

- Як чітко відмовити в небажаному сексуальному контакті за допомогою слів і дій та як покликати на допомогу у разі потреби;

- Наскільки важливо повідомити вас або інших відповідних служб, якщо і коли вони пережили насильство;

3. Давайте приклад власною поведінкою -   не застосовуйте насильства у вирішенні питань з вашим сином або донькою, а також з іншими людьми.

4. Співпрацюйте з членами суспільства з метою інформування про небезпеки насильства, докладайте  зусиль  для  того,  щоб  запобігти  йому  та  притягнути  зловмисників  до відповідальності.

 21 вересня в рамках Місячника "Увага! Діти на дорозі", з метою запобігання травматизму внаслідок дорожньо – транспортних пригод та привернення уваги  дітей до правил поведінки на дорогах,  проведено виховну годину на тему "Безпека руху - запорука життя і здоров'я". Учні ознайомилися з групами дорожніх знаків, обговорювали  та розігрували ситуації, які виникають на дорогах та їх вирішення.





















субота, 18 вересня 2021 р.

 17 вересня взяли участь  у благодійній акції по збору вторинної сировини "Збирай макулатуру - підвищуй екокультуру".




Наша перша перемога - І місце по збору вторинної сировини "Збирай макулатуру - підвищуй екокультуру".





 Участь у 16-ій Всеукраїнській благодійній акції "Серце до серця". Цьогоріч проходила під гаслом "Здорові немовлята". (15 вересня 2021 року). Щиро дякуємо за підтримку акції.











 Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати!







 В рамках Місячника "Увага! Діти на дорозі!"15 вересня 2021 року працівник поліції Кам'янської територіальної громади лейтенант Шумило О.П. та інспектор з ювенальної превенції Кам'янського ВП Виноградова О.В. провели інформаційно-превентивний захід по попередженню дорожньо-транспортних пригод.