понеділок, 14 жовтня 2019 р.

14 жовтня.....


14 жовтня – свято Покрови, День захисника України та козацтва




14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці.
Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.
У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».

Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва.

Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.

Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю.
Також, 14 жовтня Українці святкують і День Захисника України. День захисника України офіційно встановлений 14 жовтня 2014 року Указом Президента «…З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості». Це свято є державним і в календарі відмічено червоним кольором, а значить - додатковим вихідним для Українців.



Немає коментарів:

Дописати коментар